‘Het Schip’ wint Amsterdamse Nieuwbouwprijs 2019

 

Het Schip in de Spaarndammerbuurt heeft de prijs gewonnen voor beste Amsterdamse nieuwbouwproject 2019. Vastbouw was verantwoordelijk voor de renovatie van de 81 huurwoningen. Maxime Verhagen van Bouwend Nederland: “Het zijn nieuwe woningen in een oud jasje. Vastbouw Oost B.V. uit Rijssen heeft de woningen van binnen volledig gestript en opnieuw ingedeeld. De gevels zijn voor 30% vernieuwd, en 6.500 ruitjes zijn vervangen. De aannemer heeft prachtig werk geleverd en veel inspanning gedaan om de woningen de kwaliteit van nieuwbouw te geven zonder afbreuk te doen aan het monumentale karakter. Echt een voorbeeldproject!”

Het project met 81 huurwoningen is van binnen en van buiten volledig aangepakt. De woningen hebben het comfort van nu gekregen en zijn klaar om in de toekomst zonder gas te worden verwarmd. Wethouder Laurens Ivens (Bouwen en Wonen) en voorzitter van Bouwend Nederland Maxime Verhagen reikten de prijs uit aan de bewoners en de betrokken partijen op de Open Dag van de Bouw.