NVA bijeenkomst in kookstudio Peter Pan

 

23 september, Peter Pan Kookstudio in Amsterdam

Als spreker ontvingen de leden Bart Verhelst, die als executive director bij CBRE verantwoordelijk is voor Capital Markets. In zijn presentatie zette Bart zijn verwachtingen voor de vastgoedsector 2020 uiteen.

Het voert te ver om de algehele presentatie en discussie hier uiteen te zetten, maar in het kort is besproken dat de groei van het vastgoed – geheel in lijn met de Nederlandse economie – afzwakt. Desalniettemin is Nederland nog steeds een van de gunstigste landen om te beleggen. Door Brexit is er sprake van positieve spin-off naar Nederland. Diverse grote bedrijven kozen in 2017 en 2018 voor een nieuwe locatie voor hun bedrijf in Nederland, waarvan met name Amsterdam tot nu toe heeft geprofiteerd.
Het tekort aan kantoorpanden begint vooral in Amsterdam nijpend te worden. Het gebruik van panden zal moeten worden veranderd. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de panden waarin nu Hudson’s Bay is gevestigd. Ook voor de woningmarkt geldt dat er schaarste is. Er zal iets aan de aanbodzijde veranderd moeten worden, maar er wordt te weinig gebouwd. Hieraan is de huidige stikstofproblematiek tevens debet.
Concluderend kan gesteld worden dat het huidige economische klimaat diverse uitdagingen heeft voor alle spelers binnen het vastgoed.

Na het inhoudelijke gedeelte werden de leden ontvangen in de kookstudio. Hier werden overheerlijke gerechten door de koks van Peter Pan live klaargemaakt terwijl de gasten met elkaar van gedachten konden wisselen.

Al met al was het weer een geslaagde NVA-bijeenkomst. We zien jullie graag weer op de volgende bijeenkomst welke gepland staat voor 14 november as.